Negende Zondagavond Marathon 2021/2022

Slechts 8 deelnemers in de C1 categorie, gelukkig rijden we de eerste 45 ronden achter in het C2 peloton, want anders zou ik snel ‘klaar’ zijn. Achter in het C2 peloton lukt het me inderdaad om bij te blijven. Ondanks de versnellingen die nodig zijn om gaatjes die C2 rijders, die achterop zijn geraakt, veroorzaken weer dicht te rijden. De 20 ronden die we als C1 daarna nog rijden beginnen gelukkig niet echt snel. Door de langzame opbouw zit ik nog in het peloton to 10 ronden voor het einde, daarna rij ik op de laatste positie mijn rondjes, af en toe samen met de een na laatste maar vooral alleen. De wind die er bijna voor zorgde dat de hele wedstrijd niet door zou gaan, maakte het solo rijden extra zwaar. Ik weet er tot 2 ronden voor de finish voor te zorgen dat ik niet word ingehaald door de koplopers. Wat betekend dat ik uiteindelijk gewoon “de bel” krijg en als achtste over de finish kom na 65 ronden.

Comments are closed.