Geen Sneak toch film: Dune (2D)

Natuurlijk las ik ooit ‘ Duin’ van Frank Herbert als Scifi liefhebber en zag ik de film van David Lynch met o.a. Sting. Deze film roept, in tegenstelling tot die andere film, onmiddellijk het gevoel op dat ik had toen ik ‘Duin’ las. Bij iedere scene denk ik ohja, zo zat het. En zelfs de geur die ik me voorstelde bij de ‘spice’ ruik ik weer (kaneel!) in mijn bioscoop stoel. De decors zijn geweldig, misschien niet zo heel erg donker als die van o.a. HR Giger in de Lynch film maar ze passen perfect. Het tempo van de film is verrassend goed, niet te traag, niet te snel. De hele tijd is er een spanning aanwezig die er voor zorgt dat je in de film blijft. Deze moet je echt in de bios zien pas dan voel je de leegte van Arrakis. Dit was het eerste deel, mooi, er volgen er dus meer. Een 8.

Comments are closed.