Geen Sneak toch film: Stillwater

Een korte trailer van deze film gezien, maar toch geen idee wat ik er van kon verwachten. Matt Damon speelt veel verschillende rollen van actie held (Jason Bourne) tot introverte wiskundige (Good Will Hunting). In deze film als “Oil Roughneck” vind ik ‘m geweldig, net als de andere acteurs overigens. Je voelt de frustratie als hij alleen Engels sprekend door de straten van Marseille opzoek is. Zonder extra uitleg, wat zeker niet normaal is in een Amerikaanse film, ontwikkeld het verhaal zich verrassend tot een prachtig einde. Misschien niet het einde dat je aan het begin hoopt maar uiteindelijk wel accepteert. Net als Bill die zijn lot ondergaat en geen illusies heeft over een verbetering daarvan. De acteurs en hun spel maakten voor mij de film een 8.

Comments are closed.