Vijftiende Zondagavond Marathon 2018/2019

Op zaterdag ochtend dacht ik nog dat het was van de Whisky proeverij van de vrijdag avond. Maar zaterdagmiddag was het duidelijk ik had een tikje van de griep mee gekregen. Toch sta ik zondagavond aan de start voor een wedstrijd over 50 ronden. Niet helemaal fit maar wel met het idee dat ik die stijve spieren wel weer los schaats. Wederom wordt er de eerste 15 ronden hard doorgereden (inclusief mijn snelste ronde van 31.0) maar ik kan voorin blijven rijden en deelnemen aan enkele ontsnappingen. Daarna gaat het allemaal niet zo makkelijk meer. Ik zie een groepje wegrijden waarvan ik weet dat ze een kans maken om een ronde te pakken. De energie ontbreekt me om met twee andere rijders mee te gaan die het lukt om nog naar het groepje te rijden. Ergens midden in het peloton rij ik mee tot het ontsnapte groepje een ronde is ingelopen. Als daarna vier schaatsers ontsnappen waarvan drie SC gouda rijders, rij ik toevallig op kop van het peloton. Ik blijf daar in een betrekkelijk rustig tempo rijden om het peloton af te stoppen. Helaas mislukt de poging van het groepje. Bij ronden bord op 7 rij ik rond de 10de plaatst. Bij 6 krijgen we als peloton de bel, dus ik zal iets naar voren moeten opschuiven. Op dat moment komt het peloton overeind behalve de schaatser voor mij. Ik weet dat hij aardig kan sprinten en dus volg ik ‘m naar de kop van het peloton dat nog even wacht met het aantrekken van de sprint. Als de bel gaat, rij ik op de derde plaats. De twee rijders voor mij beginnen te versnellen, waarbij nummer 2 nummer 1 aanmoedigt om door te gaan en dat ook doet. De laatste bocht raak ik ze kwijt maar ik kan ook de laatste 100 meter mijn plaats behouden met een 13de plaatst als eind resultaat. Heel tevreden verlaat ik het ijs. (ronde tijden)

Comments are closed.