Negende Zondagavond Marathon 2018/2019

Wederom een late C2 marathon, over 45 ronden dit keer. Ik neem me voor om ook dit keer weer te proberen om aan het peloton te ontsnappen. Vanaf het begin rij ik voorin en probeer regelmatig mee te rijden met rijders die proberen te ontsnappen. Na de tussen sprint lijkt het te lukken met een grote groep. Maar ook die komen overeind zodra er duidelijk wordt dat niet iedereen er voor wil rijden. Ik blijf over samen met een andere rijder. We blijven een paar ronden weg van het peloton. Een snelle spurt van de leider in het klassement maakt dat het hele peloton weer kan aansluiten. Ik heb een groot aantal ronden nodig om bij te komen. Het lukt niemand om te ontsnappen en z’n 6 ronden voor het einde begint iedereen zich klaar te make voor de eindsprint. Dat houdt onder andere in dat het peloton vier rijen dik rijdt en er veel geduwd wordt. In de chaos om mij heen vind ik een master van SC Gouda die ook een snelle sprinter is en ik kan achter hem blijven rijden. Helaas moet hij in de laatste bocht inhouden en ik dus ook want er omheen is onmogelijk. Binnendoor kan ik nog een rijder inhalen op de laatste honderd meter en wordt 16de. Mijn transponder heeft echter een ronde gemist op de 500m finish doorgang, niet op de 1000m doorgang overigens, waardoor ik in de uitslag niet sta vermeld. ( ronde tijden )

Comments are closed.