Geen Sneak toch film: First Man

Al veel goede reacties gehoord op deze film, dus i.p.v. een Sneak een film over Neil Armstrong. Want alhoewel natuurlijk de maanlanding centraal staat, gaat de film niet over de maan landing maar vooral over Neil Armstrong zelf. Zijn relatie met z’n gezin en de invloed daarvan op zijn werk en anders om. Cimematografisch interessant is de manier van filmen. De camera beweegt voortdurend heen en weer alsof het een huis tuin en keuken opname is. De eerste lancering is bijna geheel gefilmd door de ogen van Neil, je ziet wat hij ziet. Veel is dat niet want alles zit goed dicht behalve een klein raampje dat in het begin vooral blauw en zwart laat zien. Des te indruk wekkend zijn daardoor de eerste beelden van de aarde bijvoorbeeld. Het ontbreken van de typische Amerikaanse verering van een held en zijn daden geeft deze film voor mij zeker nog iets extra’s mee. Een 8.

Comments are closed.