Zomeravondcup 2018: 2e 10 Km

Overdag leek het te warm om een 10K te lopen maar als ik om 19:30 aan de de start sta valt het mee en al snel blijkt de temperatuur prima ondanks de felle zon. De eerste 2 kilometer loop ik met een gespannen bovenlijf. En wat gebeurd er als je dan opzettelijk probeert je bovenlijf te ontspannen, de spanning neemt toe. Gelukkig vergeet ik na het bordje van de 2 kilometer er nog aan te denken en kom ik bij 3 in een aardige cadans. Een tempo van ongeveer 4:40 per minuut, dat helaas wel, vandaar dat ik de pacers van 45:00 langzaam steeds verder weg zie. Met nog drie kilometer te gaan begin ik te rekenen wat de eindtijd wordt die bij deze tussentijd mogelijk is. Tot mijn verbazing is dat tussen de 46:00 en 47:00 minuten, niet slecht. Maar vervolgens loop ik per kilometer wel steeds langzamer. De laatste kilometer probeer ik nog iets te versnellen, het gaat niet makkelijk, maar het leidt wel tot een eindtijd van 46:03, een minuut sneller dan vorige keer.

Comments are closed.