Zomeravondcup 2018: 1e 10 Km

Twee dagen na de GOUDasfaltloop van 10K is het tijd voor de eerste Zomeravondcup 10K van 2018. Het is gelukkig een stuk minder warm dan 2 dagen terug. Ik hoop met 4:30 per kilometer op een eindtijd van 45:00 uit te komen. De eerste kilometer, met bijna 2 ronden over de atletiekbaan die altijd heel lekker meeveert, zit onder de 4:30. Iets te snel, maar daarna blijf ik lange tijd net iets boven de 4:30 lopen. In de verte zie ik de “pacers” van 45:00, langzaam maar zeker raken ze verder uit zicht. Maar omdat ik na 6 kilometer bang ben dat ik aan het instorten ben, probeer ik met een iets hogere cadans te lopen, even helpt het, maar bij kilometer 8 is duidelijk dat de laatste 2 niet gemakkelijk zullen zijn. Het kost me moeite mijn tempo te behouden en mijn Forerunner 620 is meedogenloos duidelijk, ik zit bijna aan de 5 minuten per kilometer. Ik kom in 47:12 over de finish, ik heb die laatste twee kilometer zeker 40 seconden verloren. Twee keer 10K zo snel na elkaar is misschien niet slim.

Comments are closed.