Toen ik er achter kwam dat deze loop niet op zondag, zoals ik eerst dacht, maar op zaterdag zou plaatsvinden heb ik op het laatste moment nog besloten om mee te doen met de 8.2 Kilometer loop. Rond 10:00 ben ik bij de Mallemolen, een maalvaardige ronde stenen molen uit 1804. De inschrijving is in het gebouwtje ernaast, het gemaalhuis. Er is aardig wat wind en vlak voor de start, die om het aantal gelopen meters correct te krijgen, 400 meter verderop is, krijg ik het nog aardig koud. De 3 ronden langs de molen beginne met een “aftel start”, zoals alle GoudaSport lopen. Al snel ben ik op temperatuur en zit het tempo er aardig in. Aan het einde van het tweede rondje merk ik dat ‘t moeilijker gaat. Tijdens het laaste ronde ben ik constant bezig om mijn tempo te verhogen maar het lukt pas in de laatste kilometer. Een tijd van 38:37 is het resultaat, volgens strava 4:42 min/km, niet echt snel dus. Bij de Mallemolenloop gaat het echter niet alleen om hardlopen, zo er na de loop gelegenheid om soep of quiche te eten in het gemaalhuis. De soep is heerlijk en warme afsluiting van een mooie loop.