Geen Sneak toch film: Chappie

MV5BMTUyNTI4NTIwNl5BMl5BanBnXkFtZTgwMjQ4MTI0NDE@._V1_SX214_AL_Een film van de maker van District 9 en Elysium, wederom een Sci-Fi die wilde ik zeker zien. Chappie speelt net als District 9 duidelijk in zuid-afrika en daar houden de overeenkomsten niet op. Ook hier is er een duidelijk verschil tussen rijk en arm, crimineel en good guy. En ook hier moeten beide samenwerken om hun problemen op te lossen. Sommige karakters zijn misschien wat “over the top” zoals Hugh Jackman, Ninja of Yo-Landi. Die laatste twee blijken in het  echte leven bij nader onderzoek overigens de Zuid-Afrikaanse zef rap-rave band “Die Antwoord” te zijn. Knap hoe het lijkt of de robots in de film echt zijn, de bewegingen van Chappie zijn helemaal geweldig, een verademing in vergelijking met “Transformers” bijvoorbeeld. Een 8.

Comments are closed.