Clubkampioenschappen S.C. Gouda 2014

58046_748409861845149_1599712988_nIeder jaar kijkt SC Gouda er weer naar uit: de clubkampioenschappen. Iedereen van SC Gouda is aanwezig en de sfeer is altijd heel gezellig. Natuurlijk ontbreekt de competitie ook niet. Gezien de deelnemers in mijn leeftijds categorie lijkt een podiumplaast haalbaar. Gaat het daar dan om, winnen? Jazeker schaatsen is een wedstrijd sport en iedereen probeerd zijn eigen successen te halen. Voor de één is het een podium plek, voor de ander het sneller schaatsen dan vorig jaar. Ook zijn er schaasters die alleen maar een “eeuwen oude” rivaal willen verslaan. Voor mij is het vooral niet “langzamer dan vorig jaar” te rijden. Maar al direct na de start van de 500 meter weet ik dat het niet gaat lukken. De eerste bocht kom ik al met moeite door en 48.10 is het eindresultaat (terwijl ik in Heerenveen nog 46.03 wist te rijden). Ik sta met die tijd nog wel 2 in het Masters/Veteranen klassement maar nummer 1 heeft al een onmogelijke voorsprong genomen terwijl nummer 3 best dichtbij zit. Ondertussen zie ik een buurmeisje dat voor het eerst met de clubkampioenschappen mee doet, fanatiek de eerste plaats halen op de afstanden en brons bij de marathon voor de jeugd, geweldig.

Of de 10km hardlopen van de vorige dag misschien niet zo’n goed idee was weet ik niet, maar de 1500 meter gaat mogelijk nog slechter dan mijn 500. Een tijd van 2:28:26 is dan wel net genoeg om 2de te blijven in het klassement maar zo dicht bij de 2:30 zat ik al jaren niet meer. De marathon rij ik in een categorie met schaatsers die rond de 2 minuten rijden op de 1500 en/of landelijk in de hoogste marathon divisies rijden.1978673_848712685146316_430682532_n Leuk natuurlijk met deze “jonge honden” rond te rijden in een peloton, meedoen is belangrijker dan winnen zullen we maar zeggen. Na 25 ronden zijn alle andere categorieen gefinished en zijn er nog 15 ronden te gaan. Al snel moet ik het peloton laten gaan, de snelheid is te hoog voor mij. Ik rij alleen de rest van de ronden en kom als allerlaatste over de finish. Wel besef ik achteraf dat ik de enige 40+ deelnemer was die de 40 ronden reed, wat ik dan maar als een overwinning beschouw. (rondetijden)

Comments are closed.