2x Film: [REC] en Die Welle

Met een gedeelte van de studenten van m’n opleiding naar Deventer om daar te gaan eten en naar de film te gaan in het filmhuis waar een van onze docenten vrijwilliger is. Na het Thaise eten waren we nog net op tijd.

rec_movie_posterEen kruising tussen “The Blair Witch Project” en “26 Days” maar dan in het Spaans. De schrikeffecten zijn erg goed en ondanks dat je het meeste al van ver ziet aankomen, schrok ik toch nog lekker. Het meest misselijk word je van de camera die geen moment stil staat. Een leuk gedeelte is wanneer er van alles gebeurd en er wordt aangegeven dat er naar de politie agenten geluisterd moet worden, maar een is er al een dood en ander heeft werkelijk geen idee wat te doen. Een 7.

mpw-35547De Duitse versie van “The Wave” maakt indruk maar omdat ik “The Wave” ooit had gezien was er weinig verrassend. De scene waarin de leerlingen aangeven dat “het toch niet weer over de tweede wereld oorlog gaat” maakte op mij wel indruk en die scene zat dan ook zeker niet in de Amerikaanse versie. Ook een 7

Comments are closed.