Derde Zondagavond Marathon Seizoen 2013/2014

1377189_662432340442902_572838875_nNa twee training marathons was het nu tijd voor de eerste echte wedstrijd zondagavond marathon. Naast de 45 ronden in plaats van de 35 van de vorige weken een echte tussen sprint met prijzen. Een nog groter peloton dan de vorige keren en met weer veel SC Gouda deelnemers. Ondanks de demarrages was voor mij het tempo goed te doen, wel waren er door de drukte enkele valpartijen. Toen er een groep van 6 rijders meer dan 100 meter voorsprong had leek het er op of dat de succesvolle ontsnapping poging ging worden zeker omdat ze door het lange peloton slecht 300 meter hoefden te overbruggen. Het lukte de 6 niet wat later een rijder die de eenzame koploper van SC Gouda probeerde terug te halen wel lukte, een “ronde pakken”. Toen die inhaalactie aan de gang was bedacht ik me dat er misschien eerder gefinisht ging worden door het peloton en dus reed ik 8 ronden voor het eind naar voren om daar positie te kiezen. Het bleek het goede moment want er werd omgeroepen dat “met het ronden bord op 3” het peloton de bel voor de laatste ronde zou krijgen. Ik zat bij die bel achter rijders waarvan ik weet dat die goed kunnen sprinten, ik wist er zelfs nog een paar in te halen en reed voorin het peloton als 7de, bleek later, over de finish. Twee  jonge SC Gouda rijders eindigden heel knap bij de eerste 3, maar ik en de andere veteraan deden het zeker niet slecht als “oudjes” bij de eerste 8. (Ronde Tijden)