Een Nieuwe Zadel

Het fietsseizoen komt er weer aan, voor mij althans, want ik ben een mooi weer fietser. Het mooi weer van de laatste tijd en de hoge temperaturen maken dat het vroeger dan vorig jaar al mogelijk is om zonder al te veel kou te fietsen. Maar voordat ik weer om mijn Rossin stapte, wilde ik wel zeker weten dat de fiets helemaal in orde is. Vooral de remmen en het schakel materiaal vind ik belangrijk. Ook het zadel was aan vervanging toe. De laatste keer in de vogezen brak bij een andere fietser met het zeldfe zadel een onderdeel. Mijn eigen zadel had op de metalen delen veel roestvorming en ik wilde dus niet onder het rijden mijn zadel breken. Ikzelf ben geen sleutelaar maar Frank de materiaal man wilde de Rossin maar al te graag weer “verzorgen”. ¬†Het resultaat is geweldig, alles loopt en schakelt weer soepel zonder bijgeluiden. Het nieuwe zadel zit op de orginele¬†Jan Bogaert zadel pen en past uitstekend bij de rest van de fiets. De eerste 30 km reden heerlijk.

Comments are closed.