Achtste Zondagavond Marathon 2022/2023

Een stuk kouder dan de vorige keren, dus hard en snel ijs. Bij de vorige categorieën bleek al dat wegrijden uit het peloton op dat ijs moeilijk is. En ook in onze C2 wedstrijd over 40 ronden is het moeilijk weg komen. Ik rij voorin mee en probeer af en toe mee te rijden als er rijders weg proberen te komen. Het lukt met niet, maar een groepje van vier rijders wel. Ze hebben bijna 200 meter voorsprong als er een ander groepje van vier rijders op weg gaat om de aansluiting te vinden. Samen met mijn clubgenoten probeer ik ook mee te gaan, we zijn echter te laat en het lukt niet om bij de vier achtervolgers te komen. Als het peloton weer bij ons is laat het peloton het afweten, we blijven op kop rijden en als ik me laat afzakken mag ik er op de vierde plek alweer tussen, dat schiet dus niet op. De vier zijn ondertussen bij de kop aangekomen en omdat er iemand is het niet volhoud hebben uiteindelijk zeven rijders een halve ronde voorsprong als de bel gaat. Ik heb denk ik iets te veel op kop en voorin gereden om een goede sprint te rijden en wordt 16de.

Comments are closed.