Tiende Zondagavond Marathon 2021/2022 (finale)

Vijftig ronden op het bord en negentien deelnemers, als ik zie wie, weet ik voor de start al wat er gaat gebeuren. Er gaat vanaf het begin hard gereden worden en ik zal moeite hebben met die snelheden (rondjes 29/30). Inderdaad komt mijn voorspelling uit. Al na vijf ronden moet ik het peloton laten gaan, ik heb vooral moeite met de snelheid in de bochten, ik vlieg er iedere keer bijna uit en laat een gaatje vallen dat ik op het rechte stuk wel weer dicht kan rijden maar na tien bochten lukt dat dus niet meer. Het ijs is prima “glij-ijs” en ik blijf zo lang mogelijk door rijden. Na 38 ronden moet ik stoppen als achterblijver, ik ben dan al minstens drie keer door het peloton voorbij gereden en heb zo’n 30 ronden solo gereden. Moe maar voldaan sluit ik zo het Marathon seizoen af. Omdat ik ben bij alle wedstrijden die punten opleverden ben komen opdagen, ook als er bijna niemand mee deed, wordt ik 12de in het eind-klassement. Het lijkt een top prestatie, maar ik ervaar dat niet zo. Volgend jaar weer bij de C2, want na tien marathons is wel gebleken, de C1 gaat me te hard.

Comments are closed.