Vierde Zondagavond Marathon 2021/2022

Omdat we dit keer samen met de C2 rijden zijn de eerste 45 ronden van de C1 marathon goed te doen. Omdat we achter het C2 peloton rijden moeten er af en toe gaten dicht gereden worden als er rijders uit het C2 peloton achterop raken. Die extra inspanning kost kracht, maar er is ook tijd om te herstellen. Als het C1 peloton van 11 rijders na de finish van de C2 aan zijn wedstrijd over 20 ronden begint gaat het tempo omhoog. Gelukkig zijn de snelle rondjes niet zo snel als anders, blijkbaar hebben de eerste 45 ronden energie gekost. Natuurlijk ontsnappen er rijders aan het peloton en na de zoveelste versnelling raak ik toch achterop. Samen met een andere rijder die een heel constant tempo weet te houden rijden we de gehele marathon uit. We rijden 65 ronden, maar omdat het peloton ons op het laatst nog ingehaald, “drukt” de jury ons af op 64 ronden. Ik wordt laatste, omdat er slechts elf deelnemers zijn krijg ik wel mijn eerste C1 punten.

Comments are closed.