Vierde Zondagavond Marathon 2019/2020

Dit keer geen junioren marathon vooraf. En omdat de start volgorde van de verschillende categorie├źn is gewijzigd sta ik al vroeg in de avond klaar voor een C2 wedstrijd over 40 ronden. Minder deelnemers dan de vorige keer, dus een veel overzichtelijker peloton. Al direct na de loze ronde ontsnapt een clubgenoot aan het peloton en rijdt zo 75 meter weg. Een andere rijder weet aan te sluiten. Maar het peloton gaat een hoger tempo rijden en de twee worden weer terug gehaald. Ik rij inmiddels weer voorin en doe vervolgens en ontsnapping poging met een groepje rijders. Ver komen we niet en als the achtervolgende peloton de tussensprint aanzet worden we weer bij gehaald. Ik blijf voorin mee rijden en bij nog 6 ronden op het bord lijkt het er op dat het een massasprint gaat worden. Toch lukt het een SC Gouda rijder om weg te komen van het peloton. Hij wordt vergezeld door een andere rijder en samen bereiken ze voor het peloton de finish. In dat peloton wordt er de laatste 3 ronden nerveus gereden en de laatste bocht is er een valpartij. Ik zit daar gelukkig voor en als ik de laatste bocht met hoge snelheid uit kom, ga ik her en der rijders voorbij. In mijn ooghoek zie echter een schaatser steeds dichterbij komen. Het is die andere SC Gouda veteraan waarmee ik al jaren de strijdt aan ga. Voor mij wordt er wel door gereden maar net niet hard genoeg. Ik kan er niet omheen en die andere veteraan gaat me vlak voor de streep nog voorbij. Het resultaat is een achtste plaats in de dag uitslag en een derde plaatst in het algemeen klassement.

Comments are closed.