Derde Zondagavond Marathon 2019/2020

Nog meer deelnemers (62) aan de start voor de 35 ronden van de C2 marathon. Het ijs is zacht door het warme weer en bij het inrijden voel ik dat het “zwaar” ijs is. Gelijk na de start probeer ik voorin mee te komen en al snel rij ik op de 4 vierde positie van een groep met voor sprong op het peloton. Als ik op kop kom rij ik een ronde voorop om vervolgens achteraan de groep aan te sluiten. Ten minste, dat dacht ik te doen, want als ik achter de derde rijder ben laat nummer vier een gat vallen en laat mij er tussen. Tactisch natuurlijk, maar hierdoor kom ik al snel weer op kop en gebeurd het zelfde. Als ik de derde keer op kop kom ben ik net als de andere drie die iedere keer voorop komen al aardig moe en het tempo zakt. Ondertussen is de tussen sprint en komt alles weer bij elkaar. Onze ontsnapping poging is mislukt. Achteraf hoor ik dat rijders achterin de kopgroep graag geholpen hadden om de ontsnapping een succes te maken maar dat ze nooit op kop kwamen door het “tactisch” rijden van nummer vijf en zes in de groep. Vanaf acht ronden voor de finish ga ik actief voorin rijden en lukt het me om met de eindsprint mee te doen. Ik eindig als tiende.

Comments are closed.