GOUDasfaltloop 2019 Voorjaar

Op de fiets naar het terrein van GOUDasfalt merk ik dat het heel koud is. Zou ik met korte broek en T-shirt te koud gekleed zijn? Een kwartier voor de start gaat de zon schijnen en is het gelijk een stuk minder koud, mijn kleding keuze blijkt toch goed. Na een indrukwekkende minuut stilte voor twee overleden Goudse atletiek iconen, is het tijd voor het traditionele 10… 9… 8… aftellen voor de start. Ik hoor echter alleen de 10 en onmiddellijk daarna komt iedereen al in beweging. Als ik de startknop van mijn loop-horloge indruk, vertrek ik ongeveer als laatste. Tijdens het rondje over het GOUDasfalt terrein haal ik veel lopers in. Als we daarna de dijk afdalen, door de tunnel lopen heb ik het gevoel dat ik te hard ga. Maar als ik mijn eerste kilometer tijd aflees 4:20 valt het mee. Omdat ik er dit keer aardig wat mensen meedoen die ik ken, kom ik na het 5 kilometer omkeerpunt een groot gedeelte daarvan tegen. De laatste twee kilometer loop ik boven de 4:35 per kilometer maar het lukt me toch om onder de 45:00 te eindigen: 44:56.

Comments are closed.