Zesde Zondagavond Marathon 2018/2019

Na een intensief training weekend op de ijsbaan van Haarlem, sta ik in Utrecht aan de start voor een C2 Marathon over 50 ronden. Ik heb het gevoel dat de eerste ronden best hard gaan maar ik rij lekker mee. Het lukt me om voorin mee te rijden. Door af en toe buitenom weer naar een positie bij de eerste 10 te rijden weet ik te voorkomen dat ik te ver achter in het peloton geraak. Tot de tussensprint gebeurd er weinig. Maar na de tussensprint proberen er verschillende rijders te ontsnappen aan de greep van het peloton. Een mooi moment is als ik samen met drie andere schaatsers van Schaatsclub Gouda aan kop van het peloton rij. Als even later vier rijders weg zijn en andere rijder probeert het gat dicht te rijden, versnel ik mee ik sluit achteraan bij het groepje. Met z’n zessen hebben we een kleine voorsprong die niet echt veel groter wordt. In mijn ooghoek zie ik rood/bauw op kop van het peloton het gat naar mijn groepje dichtrijden. Dat zijn toch geen SC Gouda mensen geweest hoop ik. Als ik het later in de kantine vraag aan enkele clubgenoten wordt er gewezen naar rijders van Softijs die ook in het rood rijden. Niemand lukt het om helemaal te ontsnappen aan het peloton en een massa-sprint is het resultaat. Alhoewel ik aardig voorin zit lukt het versnellen moeilijk en zit ik ook nog eens opgesloten achter iemand die niet echt serieus meedoet aan de eindsprint. Een 17de plek is het resultaat. (ronde tijden)

Comments are closed.