Eerste Zondagavond Marathon 2018/2019

Na een zomerseizoen met vooral hardlopen en fietsen sta ik na 3 ronden inrijden op de 400m baan van Utrecht klaar voor een marathon wedstrijd over 30 ronden. Een nieuw schaatspak en ik zelf 10 kilo lichter dan vorig jaar, maakt dat ik een beetje onwennig van start ga. Al snel merk ik dat het allemaal goed gaat, in de bochten rij ik gemakkelijk mee en ook de rechte stukken kosten weinig moeite in het peloton. Er ontsnapt een groepje met een SC Gouda rijder. Enkele rijders uit het peloton besluiten er naar toe te rijden en alhoewel ik voorin mee rij, beluit ik om niet mee te rijden naar het groepje. Wel blijf ik voorin en op kop rijden in de hoop het peloton te beletten het gat naar het groepje dicht te rijden. Uiteindelijk pak het groepje een ronde en mag het peloton 5 ronden eerder afsprinten. Het kopwerk heeft veel kracht gekost en de eindsprint gaat dan ook niet best, uiteindelijk wordt ik 22ste. (ronde tijden)

Comments are closed.