Goudse houtloop 2018 10K

Het beloofd een hele warme dag te worden met veel zon. De 10Km parcour over twee rondjes van 5Km door de Goudse hout is maar gedeeltelijk in de schaduw, weet ik nog van vorige keer. Voor de start kom ik veel bekenden tegen, sommige doen de 10 sommige de 5 en zelfs een de 15. Helaas wordt de start nog een half uur uitgesteld, waardoor het nog warmer kan worden. Toch vertrek ik vol goede moed en niet te snel. De eerste 2 kilometer loop ik achter een andere renner. Als die het tempo iets laat zakken ga ik er voorbij. Tot 5 kilometer lijkt het er op dat ik rond de 4:30 per kilometer loop. Maar als ik bij het 5 kilometer punt midden in de buitenbak van de manage kom, staat er 25 minuten op de klok. Even ben ik in de war, hoe kan dat nu, maar dan weet ik het, we waren 2 minuten na de start van de 5 en 15 kilometer gestart. Ik zit dus op een tijd van ongeveer 46 minuten als ik het tweede rondje in ga. De hitte zorgt er echter voor dat ik het tempo niet kan volhouden en een eindtijd van 47:00 is het resultaat. Terwijl ik over de finish kom krijg ik te horen dat ik de derde 10Km loper ben die over de finish komt, wow. Als ik achteraf mijn blog van de vorige Goudse houtloop lees, zie ik dat ik toen exact hetzelfde probleem had en in bijna de zelfde tijd  over de finish kwam, wonderlijk.

Comments are closed.