Derde Zondagavond Marathon Seizoen 2017/2018

‘s Middags was het nog een graad of 20 en had ik een BYOD (Bring Our Own Dram) bijeenkomst. Het ijs is dus vreselijk zacht en ik erg ontspannen. Samen met 52 andere rijders begin ik aan de wedstrijd over 40 ronden. De omstandigheden eisen z’n tol, na 20 ronden zit ik er volledig doorheen. Mijn benen lopen vol, een gevoel dat ik niet vaak hebt. Ik moet heel veel moeite doen om niet uit het peloton te geraken. Lange slagen zijn op het rechte eind en in de bocht niet effectief door het stroeve zachte ijs, kort en voorwaarts is de manier om geen snelheid te verliezen. Die manier van schaatsen kost me tegenwoordig veel meer moeite merk ik. Gelukkig lukt het me om uiteindelijk nog in het peloton te finishen. Helemaal achteraan op een 32ste plek want sprinten, dat ging helemaal niet meer. (ronde tijden)

Comments are closed.