Reeuwijkse Plassenloop 2015

reeuwijkseplassenloop2015Ook dit jaar begint mijn loopseizoen weer met de Reeuwijkse Plassenloop als voorbereiding op de Zomeravondcup. Terwijl ik naar Reeuwijk fiets weet ik, ook dit jaar zal de wind een belangrijke factor zijn. Samen met een grote groep deelnemers beginĀ ik aan de 10 Km. Direct na de start loop ik de eerste kilometer in 4:31 wat klopt met mijn target tijd van 45 minuten. De kilometers daarna maak gebruik van de meewind, grote lange passen met een laag bewegings ritme. Ik loop dan ook de volgende 5 kilometer iets onderĀ de 4:20 min/km. Maar dan komt het stuk tegenwind, een kortere pas en hoger bewegings tempo zorgen wel dat ik het zwaar krijg, maar ik kan de snelheid niet behouden en loop 3 kilometer boven de 4:40 min/km. Net als vorig jaar heb ik niemand om achter te “schuilen”, iets wat ik een volgende keer zeker op moet zoeken. De laatste kilometer loop ik weer beschut en kan ik nog een eindsprint maken, iemand probeert me voorbij te sprinten en ik ga achter hem aan. Ik kom hem nog voorbij en mijn tijd blijkt 44:22, acht seconden sneller dan vorig jaar. (officiele uitslag)

Comments are closed.