SUSE TechExchange & NLUUG/SUSE TechTalk: Ceph

imgresMijn eerste bezoek aan een lezing-sessie van SUSE (Novell Benelux). Het eerste gedeelte over de Cloud Oplossing (gebaseerd op Openstack) van SUSE heb ik helaas gemist. Na een weinig technische lezing over het CISCO UCS concept en hoe dat zou kunnen bijdragen aan een dynamische cloud omgeving was het de beurt aan Wido den Hollander om te vertellen over de distributed objectstore CEPH (www.ceph.com). Het eerste half uur was een introductie die, omdat ik ooit zelf CEPH installeerde (volledig verkeerd bleek later), weinig nieuws bevatte. Maar na een goed verzorgd dinner-buffet ging Wido nog bijna 2 uur door in veel meer detail,imgres-1 een NLUUG waardig niveau, waardoor het echt interessant werd. En alhoewel ik nu Glusterfs gebruik, ik ook zeker weer eens naar CEPH wil gaan “kijken” door het enthousiasme waarmee er werd gepresenteerd.

Comments are closed.