Tiende Zondagavond Marathon Seizoen 2013/2014

1503827_698452173507585_1809510087_nVorige week geen zondagavond marathon, deze week 50 i.p.v. 45 ronden. Er wordt direct hard doorgereden (of zo voelt het tenminste) en na 15 ronden lijkt het wat rustiger te gaan. Er proberen echter 5 rijders aan het peloton te ontsnappen en direct gaat het tempo weer omhoog om het gat dicht te rijden. Dat lukt en dan klinkt gelijk de bel voor een tussen-sprint met een prijs voor de eerste drie. Als iedereen overeind komt als de tusssen-sprint voorbij is, blijft er 1 rijder doorrijden. Hij weet dankzij het afstoppen van een ploeggenoot en het “ophalen” van een andere ploeggenoot een rondje op het peloton te pakken. Dus sprint het peloton af bij het rondenbord op drie. Één SC Gouda rijder ontsnapt met nog 3 ronden te gaan. Nog voor de bel van de laatste ronde rijden nog twee SC Gouda rijders op kop naar de koploper. Drie rijders van SC Gouda op kop en ik zit er niet bij. In de laatste twee bochten versnel ik als een gek om toch nog voorin te komen. Het lukt me om achste te worden, net achter de eerste SC Gouda rijder die ontsnapte maar het laatste rondje toch nog werd ingehaald. Ik had het idee dat de versnelling prima lukte, zou het gevoel van een eind sprint weer langzaam terugkomen? (ronde tijden).

Comments are closed.