Competa Tech Talk: Puppet

3c04d2fHet was al weer enige tijd geleden dat ik bij Competa was voor een presentatie. Via twitter @CompetaIT  kwam zag het onderwerp voor deze avond langs komen: Puppet . Al vanaf 1999 gebruik ik CfEngine als configuratie tool en producten als Puppet en Chef worden steeds populairder. Tijd dus om eens wat meer te weten te komen over Puppet (Chef wil ik ook nog wat over horen). puppetlabsBehalve de tech talk is ook er altijd tijd om andere mensen te ontmoeten met de “UNIX mindset”, iets wat ik ook altijd erg leuk vind. De eerste lezing is van een echte Puppet fan die zelfs Puppet-consultant is. Met behulp van een live-demo weet hij goed over te brengen wat Puppet is en wat er mee kan. De tweede lezing is van een gebruiker van Puppet. Zijn enthousiasme en positive ervaringen met Puppet zijn mogelijk nog besmettelijker dan die van de vorige spreker. Ook neemt hij af en toe afstand van het technische niveau om wat meer filosofisch na te denken over systeembeheer. En zoals tegenwoordig erg in is, komt ook DevOps weer om de hoek kijken. Een configuratie tool kan in zo’n omgeving/cultuur natuurlijk niet ontbreken.

Comments are closed.