UnixProfs Seminar: Splunk

Zo af en toe ga ik langs een seminar aangekondigd op www.unixprofs.nl. Gesponserd door het Bedrijf TenICT, waar ik dit keer enkele mensen kende die ik eerder in het “UNIX wereldje” zag. Na de ontvangst met een drankje waar ik naar 1,5 uur auto rijden wel aan toe was begon de Presentatie over Splunk. Een log correlatie tool waar ik ooit (lang geleden) in de U.S.A. en korte presentatie over zag en het toen zelf installeerde maar het niet prettig in het gebruik vond. Het huidige product is duidelijk een hele verbetering en de “killer-app” : het zoeken in de grote  hoeveelheid verzamelde computer systeem data, is nu eenvoudig in het gebruik en ziet er gelikt uit. Behalve UNIX en Windows syslogs is elke “platte ASCII” door splunk te gebruiken. En ook uit de leuke demo bleek, NTP is de basis van elk netwerk van computer systemen. Het buffet-diner na afloop was prima verzorgd en het was leuk om met wat UNIX-minds en ex-cellega’s te spreken.

Comments are closed.