Elfde Zondagavond Marathon Seizoen 2012/2013

196889_530010070351797_1091831436_nNa enkele weken geen marathon en de vakantie periode was het wel weer wennen om op zondagavond om 22:00 op het ijs om een wedstrijd over 40 ronden te gaan rijden. SC Gouda was weer goed vertegenwoordigd en aan opmerkingen van andere deelnemers was het te merken dat zoveel SC Gouda Jacks indruk maakten. Het ijs sloeg na de dweil gelijk aan en met de hoge buiten temperatuur beloofde dus een zware marathon te worden. Al vanaf de eerste wedstrijd ronde werd er op kop geprobeerd weg te rijden. Het lukte en groepje van ongeveer acht met enkele klassement rijders daarin om een gat te slaan. Voor mij was er naar toe rijden niet echt een optie, maar twee SC Gouda leden wisten nog naar het groepje toe te rijden wat daardoor vier SC Gouda leden bevatte.Ook dit keer weer reed de C1 categorie achter in het peloton mee, om daarna hun eigen wedstrijd te beginnen. Het lukt de ontsnapte groep dan ook om een rondje te pakken door aan te sluiten op het lang gerekte peloton. Echt hard reed het peloton niet en ik kon het prima bijhouden. Er waren na de hergroepering nog enkel mislukte ontsnappingen. Gelukkig hoorde ik, toen er nog 13 op het ronde bord stonden, dat het peloton bij 11 zou gaan afsprinten. Om nog bij de eerste twintig te eindigen moest ik dus voorin het peloton eindigen en ik ging voorin het peloton rijden. Bij de bel voor de laatste ronde van het peloton ging ik als eerste de één na laatste bocht in en kwam ik uiteindelijk als vierde over de finish. Er bleken elf rijders met een rondje dus uiteindelijk was ik 15de. Bij de kopgroep was het nog spannend welke SC Gouda rijders voorin zouden eindigen, uiteindelijk was het een Veteraan die als beste (derde) eindigde. (ronde tijden)